Arensgenhout financieel centrum van Hulsberg

Van 1932 tot 1958 was Arensgenhout het financiële centrum van de gemeente Hulsberg. Aan huis (Ravensboschstraat 38) verzorgden Guillaume Kerckhoffs – Kissels tot 1952 en daarna zijn zoon Hub Kerckhoffs tot 1958 in de functie van kassier de financiele dienstverlening van de plaatselijke Boerenleenbank. Daarna kwam er een fulltime kassier en werd de Boerenleenbank gevestigd aan de Schoolstraat 6 in Hulsberg.

Het grote statige gebouw aan de Ravensboschstraat 38 werd in 1909 gebouwd door de familie Kissels Bormans. Voor die tijd stond hier een hoeve van de familie Bormans. De familie Bormans en hun nazaten exploiteerden hier tot eind van de 20e eeuw een fruittelersbedrijf. Dhr Kissels-Bormans  was voorzitter van de Boerenleenbank en bestuurlid van de fanfare St. Clemens Arensgenhout.

    

De Boerenleenbank werd in Hulsberg op 25 oktober 1903 opgericht op initiatief van de plaatselijke boerenbond. Initiatiefnemers hiertoe waren kantonrechter Jhr mr L v.c. Maesen de Sombreff, kapelaan J. Thissen en G. Widdershoven.