Sacramentsprocessie 1938

In 1938 werd de wegkapel Diepestraat – Peter Mullensweg tijdens de processie gebruikt als rustaltaar. Hetgeen niet bijzonder was. De wegkapellen die her en der staan en stonden werden doorgaans als rustaltaar gebruikt. De wegkapel in Kleingenhout werd hiervoor zelfs speciaal gebouwd. In 1927 lag
achter de kapel nog een schuur. Of dat in 1938 nog het geval was is op de foto niet te zien. In 1953 werden op de plek van de schuur twee woningen gebouwd. Het witte huisje links op de foto werd in 1979 door de gemeente Hulsberg aangekocht en afgebroken ten behoeve van de aanleg van het dorpspleintje dat in 1980 de naam Wethouder Daamenplein kreeg.

Klik op de foto voor een vergroting.

Door alleen Wegkruis 6336VVXD in het zoekveld te typen krijgt u meer informatie over dit wegkruis en de wegkapel die er heeft gestaan..