Mergelhoeve aan de Ravensboschstraat 24

Grotendeels uit mergel gebouwde hoeve met binnenplaats.
Aan de straat een puntgevel. XVII , gewijzigd  XVIII (Hoeve 17e eeuw en gewijzigd in de 18e eeuw). Deze in 1976 gerestaureerde hoeve gelegen in de kern Arensgenhout wordt aan alle zijden ingesloten door bouwwerken van recente datum.

U-vormige boerderij (gesloten binnenplaats) waarvan linker en achter gedeelte (schuur) van mergel is. Een zadeldak voorzien van oudhollandse dakpannen. Rechts naast de poort toegang door middel van looppoortje. Het rechter gedeelte eveneens van mergel (woonhuis) bestaat uit 1,5 bouwlaag met zadeldak voorzien van oudhollandse dakpannen. In de voorgevel (topgevel) houten ramen (indeling en houtwerk niet meer oorspronkelijk). Op de begane grond zijn de ramen voorzien van een hardstenen omlijsting en voorzien van luiken. De topgevel (puntgevel) wordt aan de bovenzijde afgedekt door een strakke lijst van mergel. Aan de gevel van deze monumentale boerderij hangt een kruis dat op deze site apart wordt beschreven.

Klik op de foto’s voor een vergroting.