7.5 km: Arensgenhout – Hulsberg

Via Kleingenhout, Aalbeek en Kersboomkensweg.

De wandeling gaat voor een groot gedeelte over verharde wegen. Over het algemeen zijn de veldwegen in deze route goed te belopen, doch na een regenbui kan het hier en daar modderig zijn. Het begin- en eindpunt van deze wandeling is op het Wethouder Daamenplein.  

Bij het verlaten van het Wethouder Daamenplein nemen we de Ravensboschstraat en volgen de huisnummers van laag naar hoog. We lopen nu door één van de oudere straten van Arensgenhout. Na huisnummer 57, ca. 10 meter voor het bord “einde bebouwde kom / Arensgenhout” nemen we het graspad naar links. Dit pad loopt links langs weiland en / of akkerland. Aan het einde van het graspad, bij de verharde weg gaan we naar links. Ook nu passeren we weer wat oudere huizen van dit dorpje. Op de eerstvolgende kruising lopen we naar rechts, Kleingenhoutersteeg. Op de Y-splitsing met kapel gaan we naar rechts, Putweg. Deze weg volgen tot aan manege Ravensbosch. Hier gaan we naar rechts over een onverharde weg met een mooi uitzicht op het klooster en de boerderijen, die we straks tijdens deze wandeling passeren. Op de kruising met de verharde weg lopen we naar links. Na ca. 250 meter gaan we naar rechts en lopen langs de ingang van camping De Bron. Op de eerstvolgende kruising met kapel gaan we rechtdoor, langs het voormalige klooster Ravensbos. In het klooster zijn nu gevestigd een Friezen Stoeterij, restaurant de 1-voud en de Stichting multicultureel centrum. Het kerkje in het klooster is elke dag geopend van 9.00 – 18.00 uur. Aan het einde van deze weg gaan we linksaf over het fietspad en nemen vervolgens de eerste weg naar rechts, de Bosscherweg. We blijven deze weg volgen tot in het gehucht Aalbeek. De veldweg links, vlak voordat we Aalbeek in lopen, negeren. Aangekomen bij de T-splitsing met grote weg gaan wij linksaf. Het beste is om de weg over te steken en dan over het fietspad en trottoir verder te lopen. Na ca. 100 meter nemen we de weg naar rechts, Felisgats. Deze verharde weg gaat over in een onverhard pad en vervolgens in een holle weg. In het holle gedeelte, de veldweg (met zitbank) van links negeren. Vervolgens lopen we op de kruising van veldwegen naar rechts. Deze weg blijven we volgen tot op de verharde weg, waar we naar rechts gaan. We lopen nu langs de rand van Hulsberg. Op de T-kruising met de Aalbekerweg steken we deze weg over en vervolgen onze wandeling richting Nuth (rechtsaf). We passeren het café het Trefpunt. Na huisnummer 45 lopen we de veldweg naar links in. De veldweg blijven volgen tot in Arensgenhout. Aangekomen bij de verharde weg gaan we naar links. Vervolgens nemen we de eerste straat naar rechts (Ravensboschstraat) en keren terug bij het Wethouder Daamenplein.