8.5 km: Arensgenhout – Broekhem

Via Broekhem, De Plenkert en De Stoepert.

Bij het verlaten van het Wethouder Daamenplein nemen we de Ravensboschstraat en volgen de huisnummers van laag naar hoog. We lopen nu door een van de oudere straten van Arensgenhout. Op de eerstvolgende kruising met kapel gaan we rechtdoor en volgen deze weg. Op de kruising met de Haasdalermolenweg blijven we rechtdoor lopen. We passeren hoeve Berkenhof en dalen iets verder naar beneden. We lopen via het viaduct over de A79, de autosnelweg van Heerlen naar Maastricht en komen bij een spoorwegovergang. Deze steken we over en lopen de Bosstraat uit. Bij de voorrangsweg steken we deze over en gaan dan naar links. We lopen door de wijk Broekhem. Wij gaan vervolgens eerste weg rechts. Laat kerk links van u liggen. Wij volgen de Koningswinkelstraat en halverwege gaan wij rechts de Van Pallandtlaan in. Wij gaan dan de eerste weg links de Irenelaan in. Aan de rechterkant op het einde van de Irenelaan steken wij over en gaan daar verder via het Koningswinkelvoetpad.  Het voetpad wordt gemarkeerd door gele paaltjes die wij blijven volgen tot aan de Geul.  Bij de Y-splitsing met rustbank steken we de Geul via het bruggetje over en komen bij chalet Tivoli. Hier gaan we linksaf richting Plenkert en centrum. De weg van rechts bij de vakantie-appartementen Koningswinkelhof negeren. Iets verder lopen we langs de achterzijde van de gebouwen en het terrein van de Leeuw bierbrouwerij. Deze brouwerij is inmiddels gesloten. Wij vervolgen de weg langs de ingang van de Katakomben en gaan de eerste weg naar links, Polfermolen. Op de T-splitsing, bij de ingang van familiepark De Valkenier, gaat u naar rechts, Prins Bernhardlaan. Deze straat helemaal uitlopen. Op de T-splitsing aan het einde van deze weg gaan we linksaf via de Koningin Julianalaan, richting stadhuis.Op de T-splitsing, bij de Geneindestraat gaat u linksaf. Na ca. 10 meter nemen we de weg naar rechts, Wehryweg. Let op bij het oversteken van de weg! Deze weg komt uit aan het oude station van Valkenburg. Bij het station gaan we linksaf en volgen de Stationsstraat. Bij de eerste spoorwegovergang steken wij de spoorweg over. Vervolgens lopen we rechtdoor de Jos Maenenstraat in. We lopen nu door de wijk Stoepert. Op de Y-splitsing houden we rechts aan. Aan het einde van deze weg lopen we naar links de Ariënsstraat in. Deze lopen we helemaal uit en negeren alle wegen van links en rechts. Deze weg gaat uiteindelijk over in een niet verharde weg / pad, Sittardervoetpad. Dit pad gaat over in een holle weg. Aan het einde, op T-splitsing, gaan we rechtaf. Op de heuvel tegenover u ziet u hoeve Heihof liggen. Bij de verharde weg gaan we links omhoog en lopen nu onder de A79 door. Links ligt camping De Bron. Wij volgen de aanwijzingen richting Arensgenhout. Dit betekent alsmaar rechtdoor lopen. Bij een mooie mergelhoeve lopen we de bebouwde kom van Arensgenhout binnen. We nemen vervolgens de 2e straat naar links (Burg. Kerckhoffsstraat) en komen terug bij het startpunt, het Wethouder Daamenplein.