8 km: Arensgenhout – De Valkenberg

Via het Ravensbos, De Valkenberg en de Bosstraat.

Vertrek: Wethouder Daamenplein Arensgenhout.
Ga via de Ravensboschstraat richting Ravensbos.
Op de viersprong bij de kapel rechtdoor (oversteken).
Bij viersprong rechtsaf veldweg in naar Ravensbos. Rechtdoor naar beneden het bos in. Ga eerste weg rechts. U komt nu aan de vijver.
Na de bank bij vijver linksaf en steeds maar rechtdoor. Beekje links van u houden.  Na slagboom weg blijven volgen. Nu stroomt een beekje aan uw rechterhand.
Steeds maar rechtdoor langs de bosrand blijven lopen. Aan het eind van het recht stuk draait het weggetje naar rechts en komt u aan een drukke verharde weg uit. Ga linksaf. Onder de snelweg doorlopen. Bij de rotonde het industrieterrein De Valkenburg oplopen. Laat de spoorlijn rechts van u. Loop op het fietspad.
Bij eerst volgende spoorwegovergang aan uw rechterhand gaat u links de verharde landweg in. Links ligt een begraafplaats en rechts het Stella Maris College. Een aardig klimmetje volgt. U gaat over de A79 en blijft rechtdoor lopen.
De weg blijven volgen tot aan de kapel die u aan het begin van deze wandeling tegenkwam. Bij deze kapel gaat u nu rechtsaf tot aan de camping e Bron.Hier bent u van harte welkom om de inwendige mens te versterken.
Als u van de camping afkomt gaat U rechtsaf om de weg te vervolgen. Aan het einde van deze weg linksaf. Richting Arensgenhout-Hulsberg. Op het eerste kruispunt met hollewegen gaat U rechtsaf voorbij het plaatsnaambord Kleingenhout. Loop deze woonkern in. Ga aan de wegkapel waar u vervolg aankomt linksaf. Dan eerste weg rechts en dan meteen eerste weg links. U komt nu weer bij het vertrekpunt: Wethouder Daamenplein