11 km: Arensgenhout – Hellebeuk

Een slechtweer oftewel moddervrije wandeling door Kleingenhout, Aalbeek, Hulsberg, Hellebeuk en Emmaberg.

Wij vertrekken vanaf het Wethouder Daamenplein en lopen de Burg. Kerckhoffsstraat in. Aan het einde van deze straat rechtsaf en vervolgens eerste weg links. Wij lopen Kleingenhout in. Hier blijven wij steeds rechtdoor lopen. Voorbij de wegkapel die wij rechts van ons laten. Boven maakt de weg die overgegaan is van Kleingenhoutersteeg naar Heihofweg een scherpe bocht naar links. Aan het einde van de weg gaan wij op de Oude Diepestraat rechtsaf. Wij kopen aan trappen die wij naar beneden lopen. Onder aan de trappen steken wij de drukke verkeersweg over en open in de richting van het tegenover gelegen chinees restaurant maar blijven in het verlengde van de drukke verkeersweg lopen in de richting van het viaduct van de A79. Hier lopen wij onderdoor. Als wij de oversteek bij de oprit van de A79 richting Heerlen hebben gemaakt gaan wij linksop. Wij lopen op deze verharde weg een stukje met de oprit mee. Daarna volgt voor een scherpe bocht naar rechts. Wij lopen deze weg  (Groeneweg) uit. Gaan rechtsaf voorbij de bank en meteen linksaf de Boschweg in. Hier volgt een flinke daling. Beneden aangekomen gaan wij linksaf over het fietspad.  Wij volgen dit fietspad een eind en gaan de 1e weg (Hellebeukerweg) linksaf. Er volgt een aardige klim. Wij blijven rechtdoor lopen. Onder het viaduct van de A79 door.  We negeren alle zijwegen. Aan het einde van de Hellebeukerweg bij het transformatorhuisje en de schotelantennes gaan wij linksaf en dalen op de Klimmenerweg, voorbij de camping, Hulsberg in. Onder in de bocht gaan wij rechts de Wissengrachtweg in. Vervolgens 1e weg links de Cremersdelweg. Wederom een aardig klimmetje. Wij blijven deze weg tot aan het eind volgen. U loopt tegen de zijkant van zorgcentrum Panhuys aan. Wij gaan hier rechts en meteen links. Dus om het zorgcentrum heen. Dit houden wij steeds links van ons. Wij lopen voorbij de hoofdingang van het zorgcentrum en komen uit op de Wijnandsraderweg. Hier gaan wij linksaf. Op de drukke T-splitsing steken wij de weg over en gaan rechtsaf op de tegenoverliggende weg die u kunt bereiken via het rijwielpad. Wij gaan dus zoals gezegd op deze weg (Sportparklaan) rechtsaf en blijven steeds rechtdoor op het voetbal lopen. Bij het cafe de weg naar links negeren. Wij steken hier over en houden het cafe links van ons. Wij blijven rechtdoor lopen. De eerst volgende veldweg negeren we. Wij lopen tot aan de S-bocht in Aalbeek en gaan hier linksaf de Bosscherweg in. Wij blijven de Bosscherweg  volgen tot het einde en gaan daar linksaf. Steken de weg over en blijven wel in dezelfde richting lopen (richting Arensgenhout). Op de T-splitsing bij het wegkruis lopen wij rechtsaf Ravensbos in. Wij blijven deze weg volgen tot aan het wegkapelletje. Hier gaan wij linksaf en lopen steeds rechtdoor Arensgenhout in tot aan het beginpunt van de wandeling: Wethouder Daamenplein.