12,5 km: Arensgenhout – Wissengracht

Deze wandeling gaat via Heierveld, Emmaberg, Wissengracht en Aalbeek.

Als u boven links op de kaart op afstandmeten.nl klikt krijgt u een vergroting.
Het aantal km is een benadering. Vooral bij bosrijke wandelingen is de afstand- en wegenaanduiding moeilijk te bepalen door het op de kaart ontbreken van vele niet vastgelegde paden en wegen. Gebruik de kaart bij bosrijke wandelingen vooral om de juiste richting te bepalen en niet als routebeschrijving.

Vertrek: Wethouder Daamenplein Arensgenhout. Ga de Burgemeester Kerckhoffsstraat in en aan het eind rechts de Kampstraat in. Vervolgens links de Kleingenhoutersteeg in en vervolgens bij kapel rechtsaf de Putweg in. Aan het einde van de Putweg (bij manege) rechtsaf. Vervolgens bij kruispunt 1e weg links. Ga onder het viaduct door, dan meteen linksaf richting hoeve Heihof van de familie Vossen. De verharde weg blijven volgen. Ga voorlangs Hoeve Heihof. De weg wordt onverhard en slingert naar beneden. U komt uiteindelijk aan een T-splitsing. Hier gaat u linksaf richt Emmaberg en Nieuwe Weg. U nadert de bewoonde wereld. U steekt de drukke verkeersweg over. LET OP. Begin aan de klim van de Emmaberg in de richting Hulsberg. We gaan meteen de eerste weg rechts in.
We gaan de wijk Emmaberg in. Krijgen meteen een scherpe bocht naar links. Wij blijven de weg volgen. Alsmaar rechtdoor. Een stuk buiten de bebouwde kom gaat de verharde weg in een scherpe bocht naar links. Wij lopen rechtdoor de onverharde weg in.
Bij het kruispunt met de verharde weg steken wij de weg over en volgen de onverharde weg.Aan het einde van deze veldweg linksaf. U ziet het viaduct van de autoweg. Hier gaat u onderdoor. Achter het viaduct meteen rechts. Na enkele meters komt een splitsing. Hier houden wij links aan. Wij volgen de weg. Bij splitsing, nabij hoogspanningsmast gaan wij rechtsaf. Volgen de zwarte paaltjes. Bij viersprong linksaf. Wij bevinden ons in de Wissengracht. Na huisnummer 55, bij kapel, rechtsaf. Bij kruising met verharde weg (Kerstboomkensweg) rechtdoor onverharde weg blijven volgen. Dus de Kerstboomkensweg oversteken. Bij viersprong rechtdoor. Bij spitsing links aanhouden. De weg volgen tot aan de Rijksweg (in Aalbeek). Daar links en meteen rechts de Bosscherweg in. Weg uitlopen tot aan Diepestraat en hier linksaf en meteen weer rechts. Ga tot aan de wegkapel. Hier gaat u linksaf tot aan het Wethouder Daamenplein. Einde wandeling.