Aalbekerdelweg

De Aalbekerdelweg. In de volksmond gewoon de Aalbekerdel. Deze onverharde weg heeft in het verre verleden nog meer benamingen gehad.

De Aalbekerdel(weg) vanaf Aalbeek richting Arensgenhout. De weg loop parallel aan de verharde Bosscherweg die ook Arensgenhout en Aalbeek met elkaar verbindt. (Zie beneden plattegrond. Foto’s zijn gemaakt in volgorde van A (Aalbeek) naar B (Arensgenhout). Klik op foto’s voor vergroting)

Aalbekerdelweg in de volksmond ook gewoon Aalbekerdel genoemd. De (veld)weg naar Aalbeek. Del betekent laag, verlaagd of diep. Het gaat om een uitgediepte weg. Hieraan dankt ook de aangrenzende Diepestraat zijn naam. De Aalbekerdelweg staat in de eerste helft van de vorige eeuw kadastraal ingetekend als steegweg. Maar wij hebben nog niemand gesproken die zich deze benaming kan herinneren. Ook wordt op oude kadastrale tekeningen de naam Houtergats gebruikt voor deze veldweg.


Grotere kaart weergeven