Achter de Smidse

De naam Achter de Smidse spreekt voor zich. Het was de laatste woninguitbreiding van enige omvang in Arensgenhout. Een doodlopende straat met 14 woningen.

Achter de Smidse bereikbaar via de Kampstraat. De laatste uitbreiding van enige omvang (14 destijds premie-A woningen) in Arnensgenhout.  (Zie beneden plattegrond. Klik op foto’s voor vergroting)

Doodlopend straat bereikbaar via de Kampstraat. Achter de Smids is de laatste uitbreiding van enige omvang in Arensgenhout geweest. De weg werd aangelegd eind 1980 en volledig bewoond begin 1981. In het verlengde van deze straat ligt het Wethouder Daamenplein. Hier lag in het begin van de vorige eeuw smederij (Smidse) Van Oppen. Dus de weg ligt, zij het niet direct maar toch, achter de plek waar ooit de smederij stond.


Grotere kaart weergeven