Boschstraat

Rondom Het Ravensbos en het voormalig landgoed en klooster Ravensbosch zie je bijna door de Bos(ch)namen het bos niet meer. De Boschstraat is er eentje van. Al die Bosnaamgevingen zijn geen toonvoorbeeld van vindingrijkheid.

De Boschstraat vanaf Schimmert (zie 3 foto's boven) en vanaf Ravensbos.

De Boschstraat is een verkeersveilige onverharde veldweg voor mensen die met de benenwagen zijn. Een stuk veiliger dan de Diepestraat die iets verder parallel aan deze straat loopt. (Zie beneden de plattegrond van: A naar B. Klik op foto’s voor vergroting)

De onverharde verbindingsweg tussen Ravensbos en het wegenknooppunt Provincialeweg, Hagensweg, Groot Haasdal en Pepelwyenweg (veldweg) in Schimmert. Een mooie veldweg die Arensgenhout verbindt met Schimmert. Evenals de Bosscherweg, Ravensbos, Bosstraat (zonder ch) en Ravensboschstraat verwijst ook deze weg naar het nabijgelegen bos. Evenals de Ravensboschstraat, en Bosstraat verwijst Ravensbos naar het gelijknamig bos achter de beide kloosters waaraan Arensgenhout ook zijn naam dankt. Ravensbos boeit in alle jaargetijden is de titel van een artikel op deze site waar uitleg wordt gegeven over de vermoedelijke herkomst van de naam Ravensbos(ch).  Type de titel in als zoekopdracht of gebruik hiervoor de woorden Ravenbos Hellingbos.

Grotere kaart weergeven