Bosscherweg

De Bosscherweg verbindt net als de Aalbekerdelweg Aalbeek met Arensgenhout. Beide wegen lopen parallel aan elkaar. Alleen is de Bosscherweg verhard en de Aalbekerdelweg onverhard.

De Bosscherweg vanaf Aalbeek richting Arensgenhout. (Zie beneden plattegrond. Foto’s staan op volgorde van A naar B. Klik op foto’s voor vergroting)

De Bosscherweg is zoals gezegd de verharde verbindingsweg tussen de Diepestraat in Arensgenhout en de Aalbekerweg in Aalbeek. Deze weg  buiten de bebouwde kom van Arensgenhout loopt parallel aan de onverharde  Aalbekerdelweg tussen Aalbeek en de bebouwde kom van Arensgenhout.  Evenals de Boschstraat, Ravensbos, Bosstraat (zonder ch) en Ravensboschstraat verwijst ook deze weg naar het nabijgelegen bos en/of voormalig landgoed en klooster.Evenals de Ravensboschstraat, en Bosstraat verwijst Ravensbos naar het gelijknamig bos achter de beide kloosters waaraan Arensgenhout ook zijn naam dankt. Ravensbos boeit in alle jaargetijden is de titel van een artikel op deze site waar uitleg wordt gegeven over de vermoedelijke herkomst van de naam Ravensbos(ch).  Type de titel in als zoekopdracht of gebruik hiervoor de woorden Ravenbos Hellingbos.


Grotere kaart weergeven