Bosstraat

Vanuit Arensgenhout via de Bosstraat het Ravensbos in kan op deze weg op een tweetal plaatsen. Op deze weg ligt een viaduct over de A79 om Valkenburg te bereiken. De weg is afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

De Bosstraat vanaf Stella Maris te Valkenburg richting Arensgenhout. De Bosstraat geeft op twee plaatsen toegang tot het Ravensbos. De Bosstraat werd enkele jaren geleden (± 2009/2010) afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. (Zie beneden plattegrond. Foto’s zijn gemaakt in volgorde van A naar B. Klik op foto’s voor vergroting)

Evenals Ravensbos en deels de Boschstraat ligt ook de Bosstraat zonder sch op het grondgebied van de gemeente Valkenburg aan de Geul. De Bosstraat zonder sch is een verharde weg die Arensgenhout verbindt met Broekhem gemeente Valkenburg aan de Geul. De Bosstraat ligt tegenover de wegkapel op de hoek met Ravensbos, Ravensboschstraat en Sittarderweg. Inclusief Ravensbos(ch)straat zijn het allemaal verwijzingen naar het Ravensbos waar mogelijk Arensgenhout ook zijn naam aan dankt. De Ravensbösj moet in vroeger eeuwen zeer uitgestrekt geweest zijn: van Raar tot bijna bij Hulsberg. Evenals de Ravensboschstraat, en Bosstraat verwijst Ravensbos naar het gelijknamig bos achter de beide kloosters waaraan Arensgenhout ook zijn naam dankt. De Ravensbösj moet in vroeger eeuwen zeer uitgestrekt geweest zijn: van Raar tot bijna bij Hulsberg. Ravensbos boeit in alle jaargetijden is de titel van een artikel op deze site waar uitleg wordt gegeven over de vermoedelijke herkomst van de naam Ravensbos(ch).  Type de titel in als zoekopdracht of gebruik hiervoor de woorden Ravenbos Hellingbos.

Grotere kaart weergeven