Burgemeester Kerckhoffsstraat

De familie Kerckhoffs was een echte burgemeestersfamilie. De Burgemeester Kerckhoffsstraat ligt tegenover de monumentale hoeve waar de familie Kerckhoffs woonde. De Burgemeester Kerckhoffsstraat is een eerbetoon aan Alphons Kerckhoffs voormalig burgemeester van Hulsberg en Klimmen.

De Burgemeester Kerckhoffsstraat boven gezien vanaf het Wethouder Daamenplein richting Kampstraat en beneden in omgekeerde richting. (Zie plattegrond beneden voor de ligging van de straat. De bovenste drie foto’s zijn gemaakt in de richting van A naar B. De onderste drie foto’s in de richting van B naar A. Klik op foto voor een vergroting)

Deze straat is genoemd naar Burgemeester Alphons Kerckhoffs en werd in 1973 aangelegd. Alphons Kerckhoffs was dertig jaar burgemeester van de gemeente Hulsberg en 15 jaar tevens burgemeester van Klimmen. Hij was voorzitter van het Armenbestuur en secretaris penningmeester van de LLTB afd Hulsberg. Geboren op 18 mei 1988 te Schaesberg en overleden op 15 januari 1963 te Arensgenhout – Hulsberg. Hij woonde sinds1900 in Arensgenhout op het familiebezit dat al van 1706 dateert. De hoeve, waarin hij een fruitbedrijf vestigde, lag aan de Kampstraat 13. Hij was beschermheer van fanfare St. Clemens. Zijn grootvader was ooit burgemeester in Nuth terwijl een van zijn zonen burgemeester in Valkenburg werd. Een andere zoon werd directeur van de Amstel Bierbrouwerijen Zuid Nederland. Deze volgde zijn vader op als beschermheer van Fanfare St. Clemens. Een andere zoon was jarenlang bestuurslid van St. Clemens en bouwde de appelschuur achter de hoeve om tot woonhuis nu eigendom van de familie Lipsch en behalve woonhuis ook kunstgalerij.


Grotere kaart weergeven