Kleingenhoutersteeg

De Kleingenhoutersteeg. Op een deel van deze weg lag tot halverwege de jaren zeventig de ‘Groate Steeg’. De huisnrs 2 t/m 10 maken deel uit van het buurtschap Kleingenhout. Het beeld anno 2012 van deze steeg met alles wat wij er over weten.

De Kleingenhoutersteeg vanaf de Ravensboschstraat richting Kleingenhout. Deze weg wordt doorkruist door de Kampstraat. (Zie plattegrond beneden voor de ligging van deze weg. De foto’s zijn genomen en geplaatst in volgorde van A naar B. Klik op foto voor een vergroting)

De Kleingenhoutersteeg. Verwijzend naar Kleingenhout het buurtschap dat in een adem met Arensgenhout wordt genoemd. Deze weg verbindt de Ravensboschstraat in Arensgenhout met de Putweg en Heihofweg in Kleingenhout. De Kleingenhoutersteeg wordt halverwege doorkruist door de Kampstraat. Na de gemeentelijke herindeling in 1982 werd het gehucht Kleingenhout bestuurlijk vergeten en dreigde het geografisch te verdwijnen. In tegenstelling tot b.v. vergelijkbare plaatsen als Helle, Vink en Hunnecum die wel een plaatsaanduidingsbord hadden duurde dit voor Kleingenhout tot de jaren negentig toen de gemeente Nuth hiertoe besloot. De Kleingenhoutersteeg, tussen de Ravensboschstraat en de Kampstraat werd in 1974 aangelegd. Dit op de weg die voorheen “Graote Steeg” werd genoemd. De “Graote Steeg” met links en rechts fruitboomgaarden. Of het andere gedeelte van de weg tussen Kampstraat en Putweg/Heihofweg toen al Kleingenhoutersteeg heette is (nog) niet bekend.

De Kleingenhoutersteeg, gelegen tussen Kleingenhout en de Ravensboschstraat in Arensgenhout. Deze weg wordt doorkruist door de Kampstraat.(Zie plattegrond beneden voor de ligging van deze weg. De foto’s zijn genomen en geplaatst in volgorde van B naar A. Klik op foto voor een vergroting)


Grotere kaart weergeven