Kleingenhouterweg

De Kleingenhouterweg. Deels inmiddels een paadje. Een mooi diep gelegen ondverhard pad dat vanuit Arensgenhout in de richting van Kleingenhout overgaat in een bredere landweg.

caption id=”attachment_1303″ align=”alignleft” width=”584″] De Kleingenhouterweg gelegen tussen de Ravensboschstraat in Arensgenhout en de Putweg in Kleingenhout. (Zie plattegrond beneden voor de ligging van de straat. De foto’s zijn in volgorde genomen en geplaatst vanaf A de Ravensboschstraat richting B Kleingenhout Putweg. Klik op de foto voor een vergroting)[/caption]

Deze veldweg leidt naar……. ? Juist: Kleingenhout! Het buurtschap dat in een adem met Arensgenhout wordt genoemd. De onverharde Kleingenhouterweg wordt halverwege doorkruist door de verharde Stoepertweg/Kampstraat. Na de gemeentelijke herindeling in 1982 werd het gehucht Kleingenhout bestuurlijk vergeten en dreigde het geografisch te verdwijnen. In tegenstelling tot b.v. vergelijkbare plaatsen als Helle, Vink en Hunnecum die wel een plaatsaanduidingsbord hadden duurde dit voor Kleingenhout tot de jaren negentig tot de gemeente Nuth hiertoe besloot. De Kleingenhouterweg, tussen de Ravensboschstraat en de Stoepertweg versmalde tussen 2001 en 2008 van weg tot pad. Voorheen was de Kleingenhouterweg hier net zo breed als het stuk Kleingenhouterweg tussen de Stoepertweg en de Putweg. De betonnen palen op het gedeelte tussen de Ravenboschstraat en Stoepertweg werden eveneens in deze periode geplaatst. Dit als instrument in de strijd tegen de criminaliteit (lees: drugshandel) ter plaatse.

De Kleingenhouterweg vanaf de Putweg richting Ravensboschstraat. (Zie plattegrond beneden voor de ligging van de straat. De foto’s zijn in volgorde genomen en geplaatst vanaf B Kleingenhout Putweg richting A Ravensboschstraat Arensgenhout. Klik op de foto voor een vergroting)

[


Grotere kaart weergeven