Oude Diepestraat

De Oude Diepestraat ligt er sinds jaar en dag. Alleen de naamgeving dateert uit de jaren zeventig. Met de komst van de A79 werd het trace van de Diepestraat verlegd. Het stuk Oude Diepestraat bleef vanwege de onsluiting naar Kleingenhout en de ligging van een woning op dit stuk straat.

De Oude Diepestraat. De verbindingsweg tussen de huidige Diepestraat en de Heihofweg in Kleingenhout.    (Zie beneden plattegrond. Klik op foto’s voor vergroting)

De Diepestraat liep (bij benadering) tot eind jaren zestig, begin jaren zeventig over wat nu heet de Oude Diepestraat. Hoewel de Diepestraat zijn naam dankt aan de Diepe ligging kan het allemaal zo blijkt aan het einde van de Oude Diepestraat nog diepe(r).
Als gevolg van de komst van de A79 moest de Hulsbergerweg begin jaren zeventig van de vorige eeuw worden uitgediept. Hierdoor kwam deze weg nog dieper te liggen dan de Oude Diepestraat.  In officiële stukken gebruikte men in de eerste helft van de vorige eeuw voor de Diepestraat ook vaak de benaming weg van Arensgenhout naar Schimmert en zelfs een tijd werd deze weg als Groenenweg kadastraal vastgelegd. Maar of dat nog iemand weet?

Grotere kaart weergeven