Sittarderweg

De Sittarderweg. De verbindingsweg van weleer tussen Valkenburg en Sittard. Het trace vanuit Valkenburg tot Arensgenhout wordt hier beschreven. Tevens een beeldverslag en een plattegrond waarop de ligging van deze weg duidelijk wordt aangegeven.

De Sittarderweg vanaf de Ravensbos richting Stoepertweg en Camping De Bron. (Zie plattegrond beneden voor de ligging van de weg. De foto’s zijn in volgorde van A naar B genomen en ook zo geplaatst. Klik op de foto voor een vergroting)

De weg van Valkenburg naar Sittard. De weg begon op de plaats waar nu Hotel Prinses Juliana ligt en – uiteraard niet gehinderd door een spoorlijn – zijn weg verder via de tegenwoordige Dr. Ariensstraat in noordelijke richting vond. De weg liep over het tracé wat nu Ravenbos heet. Voorlangs aan het klooster tot aan de Diepestraat. Via de Diepestraat liep de Sittarderweg richting Schimmert. Tot 1999 liep de grens met Valkenburg aan de Geul op de as van de Sittarderweg de Ravensbos. Nu behoren beide wegen toe aan Valkenburg aan de Geul.

De Sittarderweg vanaf de Stoepertweg en Camping De Bron richting Ravensbos. (Zie plattegrond beneden voor de ligging van de weg. De foto’s zijn in volgorde van B naar A genomen en ook zo geplaatst. Klik op de foto voor een vergroting)


Grotere kaart weergeven