Stoepertweg

Wat heeft de Stoepertweg nu van doen met een stoep. Deze weg heeft aan de zijde van Arensgenhout zijn oude charme (nog) niet verloren.

De stoepertweg vanaf de Kampstraat in de richting van de Kloosterweg in Valkenburg aan de Geul. (Zie plattegrond voor de ligging van deze weg. De foto’s zijn gemaakt en geplaatst vanaf A naar B. Klik op de foto voor een vergroting)

De benaming Stoepert is verwant met het Duitse woord Staufe, dat verhoging betekent. Ook ons gewone woord stoep betekent immers een verhoging. In het westen van ons land is een stoepje een schuin omhooglopend pad tegen een dijk. En de Stoepertweg is een weg die omhoog leidt, de helling op, in dit geval de helling naar Arensgenhout. De Stoepertweg is vanaf de Kleingenhouterweg tot aan de Sittarderweg, even voor het viaduct met de A79, eigendom van de gemeente Nuth en het overige gedeelte van de weg is in beheer en onderhoud bij de gemeente Valkenburg aan de Geul.

De stoepertweg vanaf de Kloosterweg in Valkenburg aan de Geul richting Kampstraat Arensgenhout. (Zie plattegrond voor de ligging van deze weg. De foto’s zijn gemaakt en geplaatst vanaf B naar A. Klik op de foto voor een vergroting)


Grotere kaart weergeven