Wethouder Daamenplein

Het Wethouder Daamenplein. Een pleintje dat in hartje Arensgenhout ligt. Het onderhoud door de gemeente Nuth van dit pleintje (b.v. regelmatig vegen en onkruid wieden) laat nogal te wensen over. Het is een pleintje dat meer uitstraling verdient.

Het Wethouder Daamenplein in hartje Arensgenhout. Het ‘monument’ dat er staat werd in 2009 b.g.v. het 75 jarig bestaansfeest door fanfare St. Clemens geplaatst als herinnering aan de plek waar destijds een anonieme schriftelijke oproep werd gedaan voor een vergadering tot oprichting van een eigen fanfare in Arensgenhout. Het monument is een weergave op schaal van het transformatorhuisje dat ooit op die plek stond en waar het gebruikelijk was aankondigingen op te hangen. Het werd in opdracht gemaakt door Albert Limpens. (Zie beneden plattegrond. Klik op foto’s voor vergroting)

Dit plein werd op 31 mei 1980 ingebruik genomen. Een homage aan Kees Daamen die op 25 september 1979 op 54 jarige leeftijd overleed. Kees Daamen was behalve wethouder in de gemeente Hulsberg ook nog voorzitter van fanfare St. Clemens uit Arensgenhout.
Hij vestigde zich in 1953 in Arensgenhout aan de Kampstraat 20 waar hij een fruitteeltbedrijf had. In 1959 werd hij bestuurslid van de Arensgenhoutse muziekvereniging en in 1967 tot aan zijn dood was hij hiervan voorzitter. Vanaf 1958 tot aan zijn overlijden was hij onafgebroken lid van het Hulsbergs gemeente-bestuur. In 1974 werd hij wethouder en locoburgemeester. Tweemaal trad hij op als waarnemend burgemeester. Ook was hij bestuurslid van de Stichting Bejaardencentrum Panhuys te Hulsberg. Hij zat in tal van besturen die gerelateerd waren aan zijn werk als fruitteler en zijn functie als lid van het Hulsbergs gemeentebestuur.

Grotere kaart weergeven