Boomkruis aan de Stoepertweg

O, Jesu Pie… Adaramus te. Deze tekst prijkt boven een wegkruis dat hangt aan de Stoepertweg op de kruising met de Kleingenhouterweg en de Kampstraat. Wat hier vermoedelijk wordt bedoeld is ‘O barmhartige Jezus wij aanbidden u’ (O, Pie Jesu Adaramus te).  Van wanneer het kruis er precies hangt is (nog) niet bekend. Evenmin de aanleiding en waarom het op deze plek hangt. Waar het wegkruis nu hangt is inmiddels de derde plek op en nabij dit kruispunt. Aanvankelijk was het bevestigd aan een boom in de Kleingenhouterweg. Precies op het kruispunt. Vervolgens enkele meters verderop aan deze veldweg in de richting van de Ravensboschstraat. Nu prijkt het zoals gezegd op een boom aan de Stoepertweg even voorbij dit kruispunt richting Valkenburg.

Klik op de foto’s voor een vergroting.

Meer weten over de wegkruisen en wegkapellen in Arensgenhout: klik hier beneden op de Tagged wegkruisen en kapellen.

Door alleen in het zoekveld Boomkruis 6301WP te typen kan het zijn dat u meer informatie over dit wegkruis krijgt.