Gevel- en boerderijkruis

Aan de gevel van de monumentale boerderij aan de Ravensboschstraat nr. 24 in Arensgenhout hangt een houten kruisje. Men kan het een Gevelkruis noemen maar ook rangschikken onder de noemer Boerderijkruis. Aan dit boerderij- of gevelkruis hangt een lood-tinnen corpus. Deze kruisen werden/worden gehangen bij of aan de gevel ter bescherming van have en goed. Het kruis aan de Ravensboschstraat 24 werd aangebracht in het laatste kwart van de vorige eeuw. Aan de gevels van heel veel, vooral oude, monumentale en karakteristieke, gebouwen komen gevelkruisen voor. Wij schenken op deze site aandacht aan dit kruis omdat het vanaf de weg duidelijk zichtbaar is. Vaak kan men ze ook vinden tegen een gevel op de binnenplaats van een boerderij of op de achter- of zijgevel van een woning.

Klik op deze foto voor een vergroting

Meer weten over de wegkruisen en wegkapellen in Arensgenhout: klik hier beneden op de Tagged wegkruisen en kapellen.

Door alleen Gevelkruis 6336XG in het zoekveld te typen kan het zijn dat u meer informatie over dit boerderijkruis krijgt.